Luister live op de zondagmorgen bij omroep west of Klik HIER om een uitzending terug te luisteren.

 

 

Fans over de hele wereld

De luisteraars van Leen Huisman bevinden zich niet alleen in de regio Zuid-Holland. Via de livestream op de website Omroepwest.nl en de daarop iedere week te downloaden podcast bereikt Leen Huisman iedere week veel mensen in het buitenland. Veelal gaat het hier om oud-Hagenaars die in de jaren ’50 de stap naar een nieuw leven hebben gemaakt en zich door het programma van Leen iedere week weer even ‘thuis’ voelen. Wekelijks ontvangt Leen mailtjes en handgeschreven brieven en postkaartjes uit Canada, Australië, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

Hallo bezoeker,
Hartelijk welkom op de Ouwe Joekel site.

Binnenkort wordt het weer mogelijk om verzoekjes via de site aan te vragen, voor nu kunt u voor verzoekjes een mail sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (mailto:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Wilt u weten welke plaatjes ik gedraaid heb, of een uitzending terugluisteren, klik op de knop "uitzendingen terugluisteren".

Geef uw mening over het programma, door een berichtje op het gastenboek achter te laten. En luister elke zondagochtend van 9 tot 10 uur naar Omroep West herhaling om 18.00 u. Op de kabel, via internet of op de autoradio 89.3 Mhz.
Vriendelijke groet,

Leen Huisman Welkom

Ouwe Joekel

Leen Huisman heeft van zijn 14e levensjaar tot en met zijn VUT in 1986 bij de PTT gewerkt, maar had altijd al één grote liefde: muziek. Toen hij in 1986 de mogelijkheid kreeg met de VUT te gaan kwam zijn leven helemaal in het teken te staan van zijn zo geliefde muziek uit de periode jaren 1930 tot 1960. Door zijn grote kennis van muziek uit die tijd kwam hij al snel in contact met zowel Radio Rijnmond als Radio West. Het bleek dat hij altijd plaatjes in de kast had staan die de professionele muzieksamenstellers en presentatoren nergens meer konden vinden. De contacten waren altijd warm en nadat Leen in 1995 voorstelde om het platenarchief van Radio West beter te organiseren is hij nooit meer weggegaan. Hij verzorgde al snel het vaste programmaonderdeel De Ouwe Joekel in het programma van Ben Zwaan; daarna was hij met De Ouwe Joekel te horen in het ochtendprogramma van Ron Davids, die later met Leen naar de middag verhuisde.
In De Ouwe Joekel draaide Leen iedere werkdag een verzoekplaat. Veelal afkomstig uit de jaren ‘50 of eerder. De verzoekjes kwamen van luisteraars die op zoek waren naar een specifiek nummer of die hun ouders of grootouders in het zonnetje wilden zetten. Door het enorme succes van dit programmaonderdeel kreeg Leen zijn eigen programma op de zondagmorgen waarin hij een uur lang muziek op verzoek draait. Uiteraard onder de naam De Ouwe Joekel.